Hoop uit een ruwe Saffier

De inspiratie van edelsmid Elwy Schutten voor het ontwerpen van de broche, die gespeld zit op het reismanteltje van het Jezuskind, behorende bij het beeld van de Sterre der Zee.

” HOOP UIT EEN RUWE SAFFIER ”

Een sieraad voor het kindje Jezus, dat op zijn reismanteltje wordt gedragen en in harmonie is bij het slot van de Sterre der Zee reismantel, welke ter gelegenheid van 600 jaar Sterre der Zee verering in Maastricht door de 300 jarige Broederschap van Haar in 2014 werd aangeboden. Het sieraad, de broche, is gebaseerd op het ontwerp van het slot van de Sterre der Zee reismantel dat Elwy Schutten toen heeft ontworpen.

De vormgeving is gebaseerd op de reststukjes van de mantelstof tijdens de fabricage, die samen tot een lelie vloeien: Een lelie van zuiverheid.

Het geloof geeft kracht en hoop, een hoop dat het beter wordt. Ook al moeten we eerst door een moeilijke en soms pijnlijke periode. Als een ruwe steen beginnen we en worden geslepen in moeilijke situaties. We leren hoe het moet en hoe zuiver te zijn, om aan het einde zo mooi te zijn als een edelsteen. Slijpen kan pijnlijk zijn, maar er komt altijd iets moois uit. Wees eigen en vorm je eigen edelsteen. Elwy wenst dat dit sieraad helpt om hoop te geven in moeilijke situaties.

Tweede Paasdag 2017,