Goudsmid sieraden in opdracht

Goudsmid en sieraadkunstenaar Elwy Schutten in Nijmegen ontwerpt en maakt voor u handgemaakte gouden en zilveren sieraden.

Goudsmid NijmegenSieraden vertellen veel over een persoon. Waar deze van houdt en wat zijn stijl is. Sieraden vertellen een verhaal. De identiteit van deze persoon, maar ook de identiteit van de maker. Als sieraadontwerpster en goudsmid ben ik gefascineerd door dit thema. De verhalen die mensen vertellen wil ik vervolgens vast leggen in een sieraad. Het sieraad moet vervolgens perfect passen bij deze persoon en de identiteit aanvullen. De drager en het sieraad een worden. Dit is mijn doel, mijn fascinatie.

Ontwerpproces

Om te zorgen dat het sieraad perfect past bij de persoon en het verhaal goed vertelt, kom ik graag twee of drie keer samen. De eerste keer is de kennismaking. Kennismaking met het verhaal en de toekomstige drager. Zijn er al ideeën voor het sieraad, wordt het een ring of misschien een hanger? Of is dit nog niet duidelijk. Symboliseert het een sieraad een overleden persoon of staat het voor een mooi moment? Allemaal delen van het verhaal. Wat is dit verhaal? Met dit verhaal ga ik aan het ontwerpen. Ik zorg ervoor dat er bij het tweede overleg minstens drie ontwerpen zijn met eventuele variaties. Dan kunnen we overleggen wat het beste past bij de drager. Misschien wordt het uiteindelijke een combinatie tussen twee ontwerpen of is het ene ontwerp met een kleine aanpassing al klaar voor de werkbank. Na eventueel nog een overleg of een test in “nep” metaal ga ik met het ontwerp naar de werkbank en het ontwerp in de gekozen materialen maken. Tijdens dit maak proces kan ik nog een keer bij de toekomstige drager langskomen voor opties over details. Misschien moet de afwerking toch mat of gepolijst zijn, of dat een steentje toch meer naar rechts moet dan de originele ontwerpen. In het echt kan het er toch anders uit zien dan op het ontwerp. Waarna ons doel is om samen het perfecte sieraad te maken voor de toekomstige drager! Dat diegene het met veel plezier mag dragen!

Materialen

Naast goud, zilver en edelstenen kunnen andere materialen ook een andere toevoeging geven aan de sieraden. Hout kan vertellen over warmte, creativiteit of leven enz. Stof over een herinnering een fascinatie of een uiting. As en/of haar over een geliefde en de herinnering. Zoveel materialen en zoveel verhalen.

Locatie

Mijn atelier is gelegen in het oude schoolgebouw aan de Krekelstraat 12 in Nijmegen. Dit is een gebouw waar allerlei soorten kunstenaars hun atelier hebben. Een klaslokaal is veel te groot voor een goudsmid, daarom is mijn atelier gedeeld met een andere kunstenaar. Omdat we elkaars concentratie waarderen, graag even mailen voor een afspraak.

Afspraak

Graag hoor ik uw verhaal en maak hier een persoonlijk sieraad voor! Heeft u interesse gekregen of wilt u een idee bespreken? Neem contact op via; info@elwyschutten.nl

Foto’s van opdrachten klik hier. 

SiteLock