Identieke identiteit

Een gezicht bepaalt grotendeels identiteit en uiterlijk. Door een gezicht herkennen en identificeren we mensen. We kunnen het innerlijke zelf van anderen aflezen aan hun uiterlijk. Identiteit is een verzameling elementen die worden weerspiegeld in uw uiterlijk. Maar wat is deze verzameling?

Bij het bestuderen van deze vraag nam ik een alledaags voorwerp – een mandarijn. Naast het feit dat voedsel essentieel voor ons is, is voedsel ook een manier om onszelf te identificeren. In het proces heb ik de mandarijn volledig gedeconstrueerd en raakte ik geïnspireerd door elk element, waardoor een sieraad werd gecreëerd dat ermee verbonden was. Het houtachtige oppervlak van de schillen inspireerde me om houten broches te maken; ze hebben een bepaalde permeabiliteit, vergelijkbaar met die van de schil. De fragiele en broze witte bedreigingen inspireerden me om met porselein te werken en de kleine oranje cellen in een plak – om te werken met silicium. Ik wilde tegelijkertijd de herhaling en de diversiteit van verschillende elementen laten zien.
Ik reisde van de buitenste schil naar de binnenste cellen. Als gevolg hiervan is er een misschien zelfs wetenschappelijke kijk op de mandarijn ontstaan. Elk element krijgt zijn eigen aandacht omdat ze samen de identiteit van een mandarijn vormen.